Automatten

Waarom kiezen voor automatten? Een van de praktische redenen zou zijn, dat u uw autobekleding niet vies maakt bij het instappen. De bestuurdersplaats is meestal wel voorzien van een extra bescherming, maar het is vaak verwerkt. Vuiligheid en eventuele slijtage krijg je er dan moeilijk uit. Losse automatten zijn dan ook een stuk gemakkelijker. Ze zijn makkelijk om schoon te maken en je kunt ze bovendien uitkloppen. Verder is het ook een van de meest simpele interieur modificaties in uw auto.

Design
U kunt uit heel veel verschillende designs kiezen en een stijl kiezen die helemaal bij jouw auto past. Er zijn zelfs automatten voorzien van logo’s. U kunt kiezen uit universele matten, maar ook automatten die speciaal voor uw auto zijn geproduceerd. Een nadeel van universele matten is dat ze niet op maat zijn gemaakt en waarschijnlijk ook niet vast te maken zijn aan uw auto. Hierdoor kan de mat een eigen leven leiden en bijvoorbeeld onder uw pedalen terecht kunnen komen. Een oplossing is om hiervoor een universele bevestigingssysteem bij te kopen. Matten die echter speciaal zijn gemaakt voor bepaalde automerken zijn voorzien van een gaatje en deze brengt u dan gemakkelijk aan over het haakje die aan de linkerkant van de bestuurderskant zit.

Materiaal
Automatten komen zowel in tapijt- als in rubberen vormen. Een nadeel van rubberen automatten is dat ze de vuil onder uw schoenen niet opnemen en dat het niet veel grip heeft. Voordeel is weer dat ze makkelijk afwasbaar zijn. Zowel de stoffen en rubberen variant is universeel en of pasklaar verkrijgbaar.

Kosten
Nieuwe automatten zijn niet zo duur. Ze kunnen variëren tussen de 20 tot 50 euro. Een versleten automat is dan ook zo te vervangen. Ook kan de prijs uitmaken als u voor losse matten kiest of een hele set. Waarbij de laatste veel stijlvoller en netter oogt. Ook de verschillen in stof kunnen de prijs bepalen. Zo is bijvoorbeeld een naaldvilt mat een stuk goedkoper dan een luxe velours mat. U hoeft trouwens ook niet bang te zijn dat uw mat er niet tussen zal staan. Voor elke merk en autotype zijn er wel geschikte automatten te vinden.

Copyright © 2020 123Autoonderdelen.nl