Tot nu toe was het niet interessant om een prive leaseauto te nemen. In tegenstelling tot een bedrijf kan je als particulier namelijk de BTW niet aftrekken. Sinds kort kan de BTW ontweken worden, waardoor je als particulier bij verschillende aanbieders voor 300 EUR per maand in een nieuwe prive lease auto rijdt (met airconditioning, radio/cd speler en metallic lak). Daarmee wordt prive leasen een serieus alternatief voor kopen.

Hierbij geldt er overigens geen aanbetaling, restschuld en natuurlijk geen 25% bijtelling. Wel moet je zelf de benzine betalen, je kan de auto niet wisselen en er is een flinke boete bij eerder stoppen van het contract.

Over de autolease bij dealers zegt een aanbieder het volgende: “In Nederland adverteren merkdealers met een zogenaamde Prive Autolease. In 99,9% van deze aanbiedingen is sprake van een verkapte vorm van financiering zoals een doorlopend krediet, persoonlijke lening of huurkoop … Het lijkt erop alsof u dan via een lage maandlast een nieuwe auto kunt berijden. U blijft bovendien zelf verantwoordelijk voor calamiteiten tussentijds zoals onverwachte reparaties … Wij bieden u als enige een echt transparante Prive Autolease gebaseerd op een huurprincipe zonder verborgen verplichtingen of verrassingen tussentijds of na afloop. ”